کفشوی بیمارستان
رسیدگی و توجه به نظافت اماکنی چون بیمارستان ها و درمانگاه ها از جمله مهمترین چالش های سیستم مدیریتی این مراکز می باشد. از آنجایی که قسمت اعظم مراجعه کنندگان به این اماکن را بیماران تشکیل می دهند، مستعدد انواع آلودگی های میکروبی هستند. بیمارستان ها و درمانگاه ها ارتباط مستقیمی با سلامت افراد داشته و نظافت و ضد عفونی آنها به منظور ممانعت از انتشار میکروب ها امری ضروری می باشد، از سوی دیگر، با افزایش جلوه های بصری و القا حس نظافت و تمیزی به بیماران و همراهان آنها، باعث افزایش اعتماد و ارتقا دید ایشان نسبت به سیستم مدیریتی مراکز درمانی می گردد. مسلم است که استفاده از شیوه های سنتی در نظافت چنین اماکنی، نمی تواند پاسخگوی مناسبی برای نیاز های نظافتی این مراکز بوده وسطوح بهداشتی مورد نظر را فراهم آورد. علاوه بر این، وسعت اماکن درمانی، ازدحام و تردد بالای بیماران و همراهانشان، عدم کیفیت مناسب و زمان بر بودن، از دیگر مواردی هستند که باعث نا کارآمدی شیوه های سنتی در نظافت این مراکز می شوند. استفاده از شیوه های مدرن و ماشین آلات مکانیزه ایی چون دستگاه های اسکرابر صنعتی، علاوه بر اینکه نظافتی موثر و با کیفیت را ارایه می دهد، می تواند تاثیر چشمگیری در کاهش هزینه ها داشته باشد.
معرفی دستگاه اسکرابر یا کف شوی صنعتی
اسکرابر ها دستگاه های صنعتی هستند که برای شستشو و نظافت سطوح کف طراحی شده اند. یکی از مهمترین ویژگی های این دستگاه ها، همزمانی عملیات شستشو و خشک نمودن سطوح می باشد. این دستگاه ها با پاشش آب و سیستم برس زنی تمامی آلودگی های چسبیده به سطوح را ساییده و نظافت می کند. سیستم مکش و تی نصب شده در انتهای دستگاه با مکش کامل آب آلوده ناشی از شستشو، سطوحی خشک و عاری از آلودگی باقی می گذارد. دستگاه های اسکرابر به منظور ارتقا کیفیت نظافتی مجهز به دو مخزن مجزا برای آب تمیز و آب کثیف بوده و همواره از آب تمیز برای شستشو و نظافت سطوح استفاده می نماید.
طبقه بندی اسکرابر ها بر حسب نوع هدایت
اسکرابر ها بر اساس نوع هدایت دستگاه به دو دسته اسکرابر های خودرویی و اسکرابر های سرنشین دار یا خودرویی تقسیم می شوند. در مدل های دستی اسکرابر کاربر در پشت دستگاه قرار گرفته و آن را هدایت می نماید، در حالیکه نمونه های خودرویی اسکرابر مجهز به صندلی اپراتور بوده و کاربر با نشستن بر روی صندلی، دستگاه کف شوی را هدایت می نماید. ابعاد اسکرابر های خودرویی بزرگتر از نمونه های دستی می باشد و به واسطه همین ابعاد بزرگتر، پهنای شستشوی بیشتر و مخازن آب بزرگتری نسبت به نمونه های دستی دارد. کف شوی های دستی به خاطر ابعاد فشرده و کوچک، برای نظافت اماکن متراکم و باریک کارآیی بهتری نسبت به نمونه های خودرویی دارند. ابعاد محیط نظافتی و تناسب آن با ابعاد دستگاه، از جمله موارد مهمی است که در هنگام تهیه اسکرابر مورد توجه قرار می گیرد.
مزایای استفاده از دستگاه اسکرابر در نظافت
در شیوه های سنتی نظافت همواره از یک سطل آب و تی برای شستشوی سطوح استفاده می شد و با اولین شستشوی تی کثیف در سطل، آب آن کثیف شده و در ادامه فرآیند شستشو باعث انتقال آلودگی ها به سایر نقاط می گردید، در حالیکه اسکرابر ها از دو مخزن مجزا برای آب تمیز و آب کثیف استفاده می نمایند، از این رو مانع از انتشار و انتقال آلودگی ها به سایر نقاط شده و باعث ارتقا کیفیت نظافت می شوند. بر خلاف شیوه های سنتی که تا خشک شدن سطوح مانع از دسترسی به نقاط شسته شده می شد، همزمانی عملیات شستشو و خشک نمودن سطوح در اسکرابر ها هیچ محدودیتی در دسترسی ایجاد نمی نماید. به منظور افزایش توان نظافتی دستگاه و یا ضد عفونی سطوح می توان از مواد شوینده در مخزن آب تمیز این دستگاه ها استفاده نمود. سطح صدای پایین این دستگاه ها هیچ گونه مزاحمتی برای افراد حاضر در محیط ایجاد نکرده و در هر ساعت از شبانه روز قابل استفاده می باشند. از آنجایی که بخش اصلی هزینه های نظافت مربوط به نیروی خدماتی می باشد، اسکرابر ها با کاهش در تعداد نیروی خدماتی تاثیر قابل ملاحظه ایی در کاهش هزینه ها دارند.